dתודה לאירית כהן על השיתוף בפייסבוק

מתכון לגחנון
1/2 קילו קמח תופח
1/2 קילו קמח רגיל
(אפשר להשתמש 1 קילו קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה)
קצת מלח
1 כף ריבת תותים – לא חובה
50 גרם מרגרינה רכה או שמן

לשים את כל החומרים בקערה
לפורר את המרגרינה או השמן עם הריבה ביד עד שהכל יבלע . להוסיף מים בהדרגה וללוש, לשים קצת שמן בידיים ולהמשיך ללטש עד שהבצק יצא חלק.
לחלק לעיגולים, 8-10 חתיכות, אני עושה את הגחנון די גדולים
ללוש את העיגולים ולשים אותם במגש עם שמן, לכסות בנייר נצמד ולתת להם לנוח כשעה.
לאחר שעה, לפתוח את העיגולים במשטח גדול ולמרוח עליו בשמן.
כל עיגול לפתוח לעיגול גדול ולמרוח עליו קצת מרגרינה רכה או שמן. לקפל לחצי ירח ולהמשיך לפתוח אותו ולמרוח עוד קצת בשמן או במרגרינה. לקפל שוב לחצי ועוד חצי, מתקבלת רצועה ארוכה כמו שבתמונה למעלה. למתוח את הרצועה באצבעות, למרוח שוב במרגרינה או בשמן ולהתחיל לגלגל. לחזור על הפעולה עד שמגלגלים את כל הבצק. לשים בסיר מרוח בקצת שמן. לחזור על הפעולה לשאר העיגולים.
בהצלחה ובתיאבון

גחנון
Tagged on:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

קהילת עדן

FREE
VIEW