גחנון – יסכה פנחס
מצרכים:
1/4 1 ק"ג קמח
1/2 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1/2 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן
2 כפות דבש
מים כמה שצריך
הכנה:
מערבבים את כל המוצרים היבשים,
מוסיפים את השמן, הדבש, ולאט לאט את המים עד לקבלת בצק גמיש ורך
יוצרים כדורים בגודל כדורי טניס ומניחים על מגש מכוסה בניילון נצמד ומגבת – למנוחה שעה וחצי.
פותחים כל כדור לרבוע גדול,
מורחים מעט שמן מקפלים לשלוש (בין כל קפל מורחים טיפת שמן) ליצירת מלבן ארוך.
מתחילים לגלגל את הבצק ליצירת גחנון.
מניחים בסיר אלומיניום מעל ניר אפיה ואופים כל הלילה בחום שבת (70 עד 100 מעלות).
ניתן להקפיא.
בתיאבון
נשלח ע"י אתי יוחאי
מתכון לגחנון
סוף סוף יש אתר של יהודי עדן